Logo Onder de Eiken wit
Met stevige stap of trap over oude paden door het bos, langs de bosrand en over de essen naar het Drentse dorp Dwingeloo.....
0521-593272
[email protected]
Drift 20a, 7991AB Dwingeloo
 

A la carte

BACK TO LIVE MENU 2021

Voorgerechten

Geniet weer live van het goede leven bij Onder de Eiken! Een bijzondere plek waar onze koks de hoofdrol spelen. Waar uit eten gaan een ritueel is om van het leven te genieten, maar ook van elkaar. In het decor van een historische boerderij, een groen terras met beeldende kunst, een vergezicht over de es, een eigen groente- en kruidentuin, heerlijke wijnen en natuurlijk onze attente, aardige dorpsbediening.

Geniet daar van. U heeft het verdiend.

Wild
13.00

Carpaccio van ree uit de omgeving, rilette van gevogelte en roodfruit-ui chutney

Steak tartaar
12.00

Steak tartaar, eidooier, tabascomayonaise, toast en garnituur

Zwezerik
13.00

Gebakken zwezerik, calvadosappel en eendenlever saus

Zalm
12.00

(mag ook als maaltijdsalade) Koud gerookte zalm uit ons rookhok, gefrituurde kappertjes en citroen-dille mayonaise

Maaltijdsalade
17.50
Geitenkaas
11.00

(kan ook vegetarisch of als maaltijdsalade) Lauwwarme geitenkaas met spek omwikkeld, balsamico honing-dressing.

Knolselderij (Vegan)
10.00

Geroosterde knolselderij, zoetzure tomaat, noten en tijm-rozemarijn-citroen-dressing

Soep
7.50

Pittige tomaat-paprika soep en basilicum créme fraîche

Gerookte Entrecôte
12.00

(mag ook als maaltijdsalade) Gerookte entrecôte, groene pesto en krokantje van oude kaas

BACK TO LIVE MENU 2021

Hoofdgerechten

Bij onze hoofdgerechten serveren wij een heerlijke salade van het seizoen.

Ossenhaas
25.00

Gebakken biologische ossenhaas met boter-peper saus.

Wild
23.00

Aangeboden door jagers uit de omgeving. Vraag naar wat wij vandaag serveren.

Lam
22.00

Een wisselend gerecht van biologische lammeren.

Karbonade
21.00

Gepaneerde ribkarbonade van onze Tamworth varkens met mosterd saus.

Eend
21.00

In ganzenvet gekonfijte eendenbout met sinaasappelsaus.

Verse Vis
21.00

Vraag naar wat wij vandaag serveren.

Gamba's
24.00

Gebakken gamba's met knoflook-aioli.

Ratatouille (Vegan)
19.00

Ratatouille en tempura van seizoen groenten met oosterse saus.

Gnocchi
19.00

Gnocchi van zoete aardappel met kruidige citroen-schapenkaas saus.

Geniet van de heerlijke smaken en leef

BACK TO LIVE MENU 2021

Feestelijke afsluiting!

Chocolade
9.50

Chocolade taart met sinaasappel-munt saus.

Sorbetijs (Vegan)
9.50

Sorbetijs van Hoeve Sonneclaer met geroosterd fruit en slagroom.

Limoncello
9.50

Tiramisu van limoncello.

Crumble
9.50

Crumble van rabarber en aardbei met vanilleijs.

Kaas
11.00

Combinatie van biologische harde kazen en een klein glaasje port.

Koffie
6.00

Koffie met huisgemaakte bonbons en slagroom.