Logo Onder de Eiken wit
Met stevige stap of trap over oude paden door het bos, langs de bosrand en over de essen naar het Drentse dorp Dwingeloo.....
0521-593272
[email protected]
Drift 20a, 7991AB Dwingeloo
 

A la carte

A La Carte 2022

Voorgerechten

Geniet weer live van het goede leven bij Onder de Eiken! Een bijzondere plek waar onze koks de hoofdrol spelen. Waar uit eten gaan een ritueel is om van het leven te genieten, maar ook van elkaar. In het decor van een historische boerderij, een groen terras met beeldende kunst, een vergezicht over de es, een eigen groente- en kruidentuin, heerlijke wijnen en natuurlijk onze attente, aardige dorpsbediening.

Geniet daar van. U heeft het verdiend.

Buikspek
12.00

Gemarineerde buikspek met zoetzure groenten.

Entrecôte
12.00

Carpaccio van gerookte entrecôte, groene pesto en geroosterde tomaat.

Steak tartaar
13.00

Steak tartaar, truffelmayo, eidooier en toast.

Zwezerik
13.00

Gebakken zwezerik, crème van schinke en mosterd met gekarameliseerde appel.

Zalm
12.00

Koud gerookte zalm uit ons rookhok, gegrilde lente ui, limoen mayonaise en aardappelkaantje.

Geitenkaas
11.00

Lauwwarme geitenkaas in spek, bieten carpaccio en walnoten dressing.

Vegan caprese
10.00

Salade caprese van knolselderij, tomaat, basilicum en balsamico

Soep
7.50

Doperwten soep met munt-room.

A La Carte 2022

Hoofdgerechten

Bij onze hoofdgerechten serveren wij een heerlijke salade van het seizoen.

Ossenhaas
25.00

Gebakken biologische ossenhaas met rode uienchutney.

Wild
23.00

Aangeboden door jagers uit de omgeving. Vraag naar wat wij vandaag serveren.

Lam
23.00

Een wisselend gerecht van biologische lammeren van het Koekangerveld.

Karbonade
21.00

Gepaneerde ribkarbonade van onze Tamworth varkens met honing mosterdsaus.

Eend
22.00

In ganzenvet gekonfijte eendenbout met oosterse abrikoos limoensaus.

Kabeljauw & Gamba
24.00

Gebakken kabeljauw en Gamba in tempura met mierikswortelsaus.

Lasagne (vegetarisch)
19.00

Lasagne van seizoen groente en een pittige schapenkaas.

Ratatouille (veganistisch)
19.00

Ratatouille met knapperige polenta met ketjap-gembersaus.

Geniet van de heerlijke smaken en leef

A La Carte 2022

Feestelijke afsluiting!

Chocolade
9.50

Soes, witte en bruine chocolade mouse en sinaasappel.

Sorbet
9.50

Verschillende soorten sorbet ijs met mango passievrucht coulis en slagroom (kan ook vegan).

Lemon bar
9.50

Met muntmascarpone.

Rijstpudding
9.50

Lauwwarme rijstpudding, beurre moisette en kaneel.

Kaas
11.00

Combinatie van biologische harde kazen en een klein glaasje port.

Koffie
6.00

Met huisgemaakt lekkers.