Restaurant & Café

De ambiance is zoals men dat niet in deze tijd meer verwacht. Terug in de tijd en toch van nu. Eten, drinken, kletsen, serieus praten, voor je uitkijken, luisteren naar de geluiden, verrast of verliefd worden: Dus genieten.

DE HEERENKAMER

De Heerenkamer is van oudsher de mooiste kamer in een boerderij voor speciale gelegenheden. Deze kamer is in onze boerderij geheel in stijl ingericht voor een intiem diner voor twee of met familie, vrienden of zakelijk. Tevens is er de mogelijkheid om te trouwen. Bij de gemeente staat het aangemerkt als rustieke trouwlocatie. De Heerenkamer biedt ruimte aan ongeveer 28 gasten.

DE GELAGKAMER

De Gelagkamer is het veelzijdige café om te drinken en te eten. Aan de toog waar u afspreekt met tafelgenoten om te borrelen voordat u aan tafel gaat in de Stalkamer. Aan de toog staan of zitten aan de stamtafel de week afsluiten met vrienden en dorpsgenoten. Genieten van de worst uit de wiemel en het nat uit de tap. Na de sport of met Dwingelmarkt gezellig uit de band springen. Tevens is de Gelagkamer zeer geschikt voor het vieren van een verjaardag of jubileum in besloten kring met op de Opkamer een band of dj. De Opkamer is verhoging die dienst deed als slaapkamer met een wek- en aardappelkelder eronder.

HET BOURGONDISCHE LEVEN OP DE DEEL

DE DEEL

Vroeger reden de boeren met een door paarden getrokken volgeladen wagen met hooi of stro door de hoge “baander“ de Deel naar binnen . En na het lossen door de lage deuren weer naar buiten. De assen van de wagenwielen trokken een spoor in de hoeken van de achtermuur. De Deel is ook de ruimte waar de wagens stonden en het graan gedorst werd. Dit veelzijdige benutten van de Deel is nog steeds het geval. Sinds 1988 is de Deel in gebruik door Onder de Eiken om te eten, te feesten en vergaderen.

HET TUINTERRAS

Het rustige, met heggen omsloten, terras vindt u in de tuin achter de boerderij. Hier zit u in de zomer romantisch onder de “oude” appelboom of tegen de warme boerderijmuur. Staande kijken over de heggen in de tijdloze kruidentuin, over de oude es naar de bosrand of boerderijen in de verte. Zakt de temperatuur of slaat het weer om dan blijft de ambiance op peil in de oude boerderij. In de winter, achter het waolend glas, genieten van onze wildgerechten mijmeren naar het voorjaar.

Met stevige stap of trap over oude paden door het bos, langs de bosrand en over de essen naar het Drentse dorp Dwingeloo…..

Slapen bij Onder de Eiken is sinds kort ook een feit! We verwelkomen je graag in onze nieuwe appartementen.

For consultation & enrolment call today